Lütfen bekleyin..



ASKF BAŞKANI MAHMUT AKYOL ORANTISIZ GÜÇ KABUL EDİLEMEZ

14 Kasım 2017, 09:18

ASKF Başkanı Mahmut Akyol 12.11.2017 tarihinde batmanda oynanan bir amatör müsabakasında taraftarlar ve polis arasında bir gerginlik yaşandı. polisin müdahalesi taraftarlara çok sert oldu kabul edilemez dedi.

SPORDA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY POLİSİN MÜDAHELESİ ORANTISIZ GÜÇ.
ASKF Batman Şube Başkanı Mahmut Akyol, hafta sonu 19 Mayıs Sentetik çim sahada oynanan Teiaş Gençlikspor ve Gercüş Bağlarspor arasında oynanan müsabakanın 65. dakikasında polisin orantısız güç kullanmaları kabul etmediklerini söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan ASKF Başkanı Mahmut Akyol; “Hafta sonu oynanan Gercüş Bağlarspor ile Teiaş Gençlikspor arasındaki futbol müsabakasında üzücü olaylar yaşanmıştır. Bu durum futbol ve Batman adına bizleri son derece üzmüştür. Amatör sporun amacı Fair-Play çerçevesinde mücadele etmektir. Olaylı maçın 65. dakikasında polis memuru ile tel örgü dışındaki Teknik Direktör arasında tartışma ve yaşanan tartışma arbedeye dönmüştür. O sırada amaçları hafta sonlarını maç izleyerek geçirmek olan ve amatöre gönül veren taraftarlarımıza biber gazı ve plastik mermi sıkılmıştır.

POLİSİN MÜDAHELESİ BİLİNÇSİZ VE SERTİ
Tribünde bayan, çocuk ve genç seyircilerimiz vardı. Bilinçsizce yapılan bu hareketi kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşanan arbede sırasında yaralanan ve biber gazından zehirlenen sporseverlerimiz olmuş. Oradaki görevli memurun işi, tribünde olay çıkaran şahıs veya şahısları tespit etmek ve ‘Sporda Şiddet Yasası’ gereği gerekli işlemleri yapmaktır.

BATMAN VALİSİ SN. AHMET DENİZİN OLAYA EL ATMASI GEREK
Bu konuda tribünlerimizde örnek davranış ve kampanyalarıyla bilinen Sayın Valimizin olaya el atmasını ve gerekli incelemelerin başlatılmasını istiyoruz. Her zaman sayın valimiz Ahmet Deniz’in Türkiye’deki örnek kampanyası olan ‘Burası Batman, Burada Küfür yok’ sloganıyla herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”diye konuştu. Başkan Akyol ayrıca, müsabakanın gözlemci, saha komiseri ve hakemlerin tutacağı raporlardan sonra disiplin kurulunun gerekli işlemleri yapacağını da sözlerine ekledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
HABERLER Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yeni yönetimi ilk ziyaretin..
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Batman Şubesi’nin Olağan Genel Kur..
FIFA, 2018 FIFA Dünya Kupası karşılaşmasının hakemini açıkladı.
U-16 TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ KALBİ BATMAN’DA ATACAK2017-2018 Futbol sezonu..
Batman Amatör müsabakalarında rahmetli Ahmet DİNÇ için saygı duruşu
İmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı

bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=