Lütfen bekleyin..



İSTANBUL MARATONU 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA KOŞULDU

15 Kasım 2016, 01:26

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından biri olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu tamamlandı.

Bu yıl "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen maratonunun startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verdi.

38’inci Vodafone İstanbul Maratonu Kahramanlar Koşusu tamamlandı. Erkeklerde Evans Kiplagat, 2 saat 13 dakika 30 saniye ile birinciliği kazanarak 50 bin doların da sahibi oldu. Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
On binlerce kişinin katıldığı maratonda, 42,15, 10 kilometre koşuları ile halk koşusu yapıldı. Bu yıl ilk kez silah yerine korna çalınarak koşuların startı verildi.
 
Erkeklerde Evans Kiplagat Birinci oldu
 
Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat birinci oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Evans Kiplagat ilk sırayı elde etti. Erkeklerde Etiyopyalı Shura Kitata Tola maratonu ikinci, Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat ise üçüncü sırada tamamladı.
 
Kadınlarda Zafer Borsosıo
 
38. Vodafone İstanbul Maratonu'nu kadınlarda Agnes Jeruto Barsosio 2 saat 28 dakika 24 saniyelik derecesi ile kazandı. Maratonda Etiyopyalı Sechale Adugna Dalasa ikinci, aynı ülkeden Rahma Tusa Chota da üçüncü sırada yer aldı.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DİĞER SPOR HABERLERİ Kategorisindeki Diğer Haberler
FIFA, TFF, IFAB ve Kulüpler Birliği'nden yetkililerinin katıldığı ve Vi..
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sene 18.'si düzenlenen Mercede..
TFF'nin "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında, TFF Enge..
Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" proje..
Türkiye Futbol Vakfı (TFV) Yönetim Kurulu toplantısı, Türkiye Futbol Federa..
Son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı Spor Toto Süper Lig'de forma..
İmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı

bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=